Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-18.00 u. , za-zo: 7.30-12.30 u. // vrijdag gesloten // VERLOF juli-augustus: zie onze aangepaste openingsuren

Charcuterie

In eigen huis bereid!

  • Hammen

    Ham uit eigen huis is al jaar en dag ons visitekaartje. Wij zijn bijzonder fier op het feit dat wij dit product nog zelf produceren. Momenteel hangen er zo'n 140 hammen te rijpen.
    Deze in eigen huis bereide boerenhammen worden in hun eigen stijlvolle vitrine, een kijkvenster, aan de voorkant van de winkel gepresenteerd.

    De ham is het edelste deel van het varken. Zowel van de bout op zijn geheel of als de stukken ervan kunnen perfect voor verschillende doel einden gebruikt worden. De hammen kunnen zowel dienen voor te koken als voor te zouten. Alles moet worden bereid volgens de regels van de kunst, wanneer men het bereidt met liefde voor de ham dan wordt er verzekerd een lekker stuk afgewerkte ham geleverd, met geduld en tederheid kan men het verst geraken. Bij gekookte ham moet men rekening houden om voor het koken de natuurlijke aroma’s van de ham te laten vrij komen, in plaats van aroma’s toe te voegen om meer smaak te krijgen.
    Bij rauwe hammen is dit een heel ander verhaal, het verhaal duurt enkele maanden voor het in sneden wordt gesneden. Men start met de ham vers in het zout te steken voor een 26 dagen. Dan moet de ham voldoende rust krijgen voor te rijpen. In deze fase wordt het zout verdeeld over de ham zodanig dat het overall de zelfde lage zout concentratie krijgt, enkel op deze manier wordt er voor gezorgd dat de ham licht gezouten is. Wanneer het droogproces van de ham begint speelt de luchtcirculatie de grootste rol, voor een verder smaak op peil te brengen kan deze ham gerookt  worden. Deze worden koud gerookt, met beukenhout, met bepaalde tussenpozen rust tot het zijn karakteristieke aroma ontplooit.

  • demo