Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-18.00 u. , za-zo: 7.30-12.30 u. // vrijdag gesloten // GESLOTEN-FEESTDAGEN: woe 1/5, do 9/5 en ma 20/5

Slagerij Van De Casteele

Prijswinnend meesterschap

Vers vlees

Steeds de beste kwaliteit

Varkensvlees

Het varkensvlees komt ook van een boer uit West-Vlaanderen. Wij hechten veel belang aan een gesloten bedrijf (dit wil zeggen dat de biggen er ter plaatse worden geboren en de boerderij verlaten wanneer ze slachtrijp zijn zo'n +/- 7 maand later, de meeste andere varkens verlaten het bedrijf na 5 à 6 maand.

Het voer dat de varkens krijgen is geteeld op de akkers in de buurt die bewerkt zijn met natuurlijke mest van de dieren. De lokale, kwalitatieve grondstoffen zorgen er voor dat de dieren in goede conditie zijn en dat er géén antibiotica moet worden toegediend! Het voer bevat natuurlijke elementen zoals diverse kruiden, die dan gezond en lekker vlees geven.

De varkens hebben veel bewegingsmogelijkheden, ze hebben zowel plaats om binnen en buiten te lopen. Binnen is er veel natuurlijke lichtinval zodat het varken 100% zijn eigen natuurlijke bioritme heeft en kan eten en drinken wanneer ze willen. Het varken krijgt ten volle zijn tijd om zelf op eigen tempo te groeien.

Het vervoer naar het slachthuis gebeurt met de grootste zorg. In kleine groepen worden ze getransporteerd door de boer zelf, zodat de varkens geen enkele vorm van stress kennen! Dit resulteert in malser, smaakvoller en langer houdbaar vlees.

demo