Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-18.00 u. , za-zo: 7.30-12.30 u. // vrijdag gesloten // VERLOF juli-augustus: zie onze aangepaste openingsuren

Vers vlees

Steeds de beste kwaliteit

Rundsvlees

Wij hebben altijd veel belang gehecht aan ons basisproduct. Voor ons rundsvlees hebben we een zeer goed contact met onze boeren. Dit komt nog steeds uit West-Vlaanderen (onze oorspronkelijke roots). Het zijn kleinere boeren die veel liefde meegeven aan hun dieren.

De runderen hebben de leeftijd van +/- 3 jaar en hebben 1 x gekalfd. Dit zorgt ervoor dat er een gesloten circuit is en dat er opvolging voorzien is. Wij kiezen voor ons rundsvlees vrouwelijke koeien van het Belgisch witblauw ras. Dat is gekend is voor hun goedgevormde natuurlijke spieren met weinig intramusculair vet en fijne spiervezels dat van nature mals vlees heeft.

De runderen worden op traditonele manier gekweekt zonder hormonen of toevoeging van antibiotica. Er wordt aan duurzame veeteelt gewerkt met veel aandacht voor dierenwelzijn. Dieren die zoveel mogelijk buiten mogen grazen en die voldoende ruimte krijgen in de stal.

Het voer dat de dieren krijgen is een samenstelling dat de kweker zelf samenstelt dat zoveel mogelijk uit eigen akkers komt. Ze krijgen naast vers gras ook ruwvoer, dat ze extra sterk maakt, zoals klaver, gerst, erwten, bonen, zonnebloemen en lijnzaad.

 

demo