Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-18.00 u. , za-zo: 7.30-12.30 u. // vrijdag gesloten //

Tweede beste slager van België 2011-2012

Didier Van De Casteele won in 2011 DE ZILVEREN EUROBEEF, de tweede prijs van de Officiële Meesterschapswedstrijd voor het Beenhouwersberoep. Eén van de trofeeën waarvan elke slager stiekem droomt.

Op 22 maart 2011 was er Eurobeef, de tweejaarlijkse vakwedstrijd in Kortrijk Xpo. Deze vakwedstrijd met hoogstaand karakter is vooral onder de binnen en buitenlandse slagers-traiteurs bekend. Dit wordt georganiseerd door de nationale beroepsvereniging voor beenhouwers, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Nooit was er een Eurobeef wedstrijd met een zo groot aanbod. Niet minder dan 1173 vleesproducten en schotels werden door de 100 juryleden beoordeeld. De deelnemers horen meesterlijke eigenschappen te bezitten in verschillende disciplines.

Na een uiterst spannende wedstrijd ontving Didier de ZILVEREN EUROBEEF en werd zo de tweede beste beenhouwer van het land. De bronzen Eurobeef ging naar Thomas Gritten uit Sankt-Vith en het gouden exemplaar ging naar Pierre Molle uit Leval.

Didier Van De Casteele won ook de felbegeerde GOUDEN POEM en is daarmee beste charcutier van België.

Minister S. Laruelle feliciteerde Didier met de passie die wordt gelegd in de uitoefening van het beroep en de zoektocht naar uitmuntendheid.
Lees de brief die Didier ontving van de de minister : Download deze brief (PDF)

Om de beste Belgische beenhouwer te kunnen worden, moet de slager zijn vakmanschap bewijzen in volgende productcategorieën: schotels op basis van vers vlees, ambachtelijke kookham, ambachtelijk gedroogde vleeswaren, ambachtelijke vleesproducten, ambachtelijke leverbereidingen en bereide gerechten of ovenklare gerechten. Per rubriek dient minimum zilver (minimaal 80%) behaald te worden. De 5 slagers met de beste totaalscore in de hoger vermelde rubrieken, verkrijgen dan de officiële titel van respectievelijk eerste, tweede en derde slager van België 2011. De twee andere laureaten mogen zich vereerd voelen met de titel van 'finalist van de officiële Meesterschapwedstrijd voor slagers van België 2011'. De winnaars mogen de titel twee jaar behouden. Deze prijzen betekenen een enorme stimulans om nieuwe producten te creëren en zich te onderscheiden van het massaproduct uit de vleesindustrie.

Natuurslager Van De Casteele: prijswinnend ambachtelijk vakmanschap.

demo