Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-18.00 u. , za-zo: 7.30-12.30 u. // vrijdag gesloten //

Beste slager van Eurobeef 2015-2016

Didier Van De Casteele won ook voor DE TWEEDE KEER! DE GOUDEN EUROBEEF. Eén van de trofeeën waarvan elke slager stiekem droomt.

Didier Van De Casteele met zijn TWEEDE GOUDEN EUROBEEF trofee 2015-2016Op 27 september 2015 was er niet enkel een superbloedmaan te zien er was ook Eurobeef, de tweejaarlijkse vakwedstrijd in Kortrijk Xpo. Deze vakwedstrijd met hoogstaand karakter is vooral onder de binnen- en buitenlandse slagers-traiteurs bekend. Dit wordt georganiseerd door de nationale beroepsvereniging voor beenhouwers, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België.

Nadat de voorzitters van de Landsbond, Landuyt en Pottiez en de wedstrijdvoorzitter De Vleminck hun lof hadden uitgesproken over het slagersvakmanschap en de deelname van zoveel jongeren aan de vakwedstrijd voor de Junior-Cup, kon de prijsuitreiking beginnen.

Didier Van De Casteele won voor de TWEEDE keer de GOUDEN EUROBEEF en werd zo opnieuw de beste beenhouwer van de EUROBEEF vakwedstrijd.

Didier Van De Casteele won ook voor de DERDE keer! de felbegeerde GOUDEN POEM en is daarmee opnieuw beste charcutier van België.

Didier werd opnieuw gelauwerd met de passie die wordt gelegd in de uitoefening van het beroep en de zoektocht naar uitmuntendheid.

Om de beste slager van de EUROBEEF vakwedstrijd te kunnen worden, moet de slager zijn vakmanschap bewijzen in volgende productcategorieën: schotels op basis van vers vlees, ambachtelijke kookham, ambachtelijk gedroogde vleeswaren, ambachtelijke vleesproducten, ambachtelijke leverbereidingen en bereide gerechten of ovenklare gerechten. Per rubriek dient minimum zilver (minimaal 80%) behaald te worden. De twee andere laureaten mogen zich vereerd voelen met de titel van 'finalist van de officiële Meesterschapwedstrijd voor slagers van België 2015. De winnaars mogen de titel twee jaar behouden. Deze prijzen betekenen een enorme stimulans om nieuwe producten te creëren en zich te onderscheiden van het massaproduct uit de vleesindustrie.

Natuurslagerij Van De Casteele: opnieuw prijswinnend ambachtelijk vakmanschap.

Didier wint zijn TWEEDE GOUDEN EUROBEEF 2015-2016

groepsfoto prijswinnaars EUROBEEF 2015-2016

 

demo