Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-18.00 u. , za-zo: 7.30-12.30 u. // vrijdag gesloten //

Beste slager van België 2013-2014

Didier Van De Casteele won DE GOUDEN EUROBEEF, de eerste prijs van de Officiële Meesterschapswedstrijd voor het Beenhouwersberoep. Eén van de trofeeën waarvan elke slager stiekem droomt.

Didier Van De Casteele met de GOUDEN EUROBEEF trofee 2013Op 24 maart 2013 was er Eurobeef, de tweejaarlijkse vakwedstrijd in Kortrijk Xpo. Deze vakwedstrijd met hoogstaand karakter is vooral onder de binnen- en buitenlandse slagers-traiteurs bekend. Dit wordt georganiseerd door de nationale beroepsvereniging voor beenhouwers, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Deze officiële Meesterschapswedstrijd staat tevens onder toezicht van het ministerie van Middenstand. De deelnemers horen meesterlijke eigenschappen te bezitten in verschillende disciplines.

Nadat de voorzitters van de Landsbond, Landuyt en Pottiez en de wedstrijdvoorzitter De Vleminck hun lof hadden uitgesproken over het slagersvakmanschap en de deelname van zoveel jongeren aan de vakwedstrijd voor de Junior-Cup, kon de prijsuitreiking beginnen.

Didier won de GOUDEN EUROBEEF en werd zo de beste beenhouwer van het land. De zilveren Eurobeef ging naar Thomas Gritten uit Sankt-Vith en het bronzen exemplaar ging naar Henk De Vlieger uit Mariakerke.

Didier Van De Casteele won ook opnieuw de felbegeerde GOUDEN POEM en is hierdoor opnieuw beste charcutier van België.

Minister S. Laruelle lauwerde Didier met de passie die wordt gelegd in de uitoefening van het beroep en de zoektocht naar uitmuntendheid.

Om de beste Belgische beenhouwer te kunnen worden, moet de slager zijn vakmanschap bewijzen in volgende productcategorieën: schotels op basis van vers vlees, ambachtelijke kookham, ambachtelijk gedroogde vleeswaren, ambachtelijke vleesproducten, ambachtelijke leverbereidingen en bereide gerechten of ovenklare gerechten. Per rubriek dient minimum zilver (minimaal 80%) behaald te worden. De 5 slagers met de beste totaalscore in de hoger vermelde rubrieken, verkrijgen dan de officiële titel van respectievelijk eerste, tweede en derde slager van België 2013. De twee andere laureaten mogen zich vereerd voelen met de titel van 'finalist van de officiële Meesterschapwedstrijd voor slagers van België 2013. De winnaars mogen de titel twee jaar behouden. Deze prijzen betekenen een enorme stimulans om nieuwe producten te creëren en zich te onderscheiden van het massaproduct uit de vleesindustrie.

Natuurslagerij Van De Casteele: opnieuw prijswinnend ambachtelijk vakmanschap.

Didier wint hoofdprijzen op Euro Meat 2013

demo